28 november 2021

Welke leeslamp is geschikt in jouw woning?

2 min read

Iedereen kent het, je hebt je net op je gemak gemaakt om een ​​tijdschrift of een boek te lezen. Dan besef je dat het daarvoor te donker is. Niets is vervelender als het licht op zo’n moment niet genoeg is. Een goede leeslamp is in bijna elk huis onvervangbaar! Maar welke lamp is nu echt geschikt voor jouw kamers? En welke modellen zijn er eigenlijk? Benieuwd naar alles over leeslampen? Lees gerust verder!

Wandlampen kunnen worden gebruikt als leeslamp

Denk je aan een leeslamp, dan denk je zeker aan een moderne vloerlamp . Maar ook een wand- of tafellamp kan de perfect bijpassende leeslamp zijn. Een wandlamp is bijzonder praktisch omdat hij voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden! Het neemt relatief weinig ruimte in beslag, maar draagt ​​toch bij aan de algehele inrichting van een kamer. Moderne leeslampen hebben vaak meerdere verstelbare lampjes. Wandlampen hebben meestal een schaarmechanisme en zwenkarmen. Hiermee kun je het licht individueel aanpassen aan de behoeften en op een ontspannen manier een boek lezen!

Tafellampen als leeslampen

Heb je licht nodig op de eettafel of bureau? Dan is een leeslamp hier ideaal voor. Zo kun je een verstelbare bureaulamp perfect gebruiken als leeslamp. De lampen zijn niet alleen praktisch, maar tegenwoordig ook in talloze uitvoeringen verkrijgbaar. De keuze is enorm. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zilveren of een gouden tafellamp. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een model in een meer subtiele kleur. Een felle tafellamp is echt perfect om als leeslamp naar een tijdschrift te lezen of om hun huiswerk te maken!

Staande lampen als leeslampen

Staande lampen zijn gebruikt als leeslampen voor een lange tijd. Veel van deze vloerlampen zijn voorzien van een dimbare led module. Ze kunnen niet alleen worden gebruikt om een ​​sfeervolle ambiance in de kamer te creëren. Als ze dienovereenkomstig zijn ingesteld, zijn staande lampen perfect als leeslamp. Het grote voordeel van deze lampen is hun gemakkelijke mobiliteit. Ze kunnen eenvoudig op vrijwel elke locatie in huis worden opgesteld. Draag je vloerlamp gewoon naar je favoriete plekje en ga bijvoorbeeld lekker zitten in de schommelstoel met de nieuwste krant. Op onderstaande foto zie je een mooi voorbeeld van hoe een industriële vloerlamp die past bij de rest van de inrichting een unieke sfeer kan creëren in een ruimte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *