17 januari 2022

Wat ga je doen met je ramen, gordijnen of jaloezieën?

2 min read

Met de inrichting is er veel overwegingen die moeten worden gemaakt, één goede raam decoratie kan het huis omhooghalen en het interieur samenbrengen. De houten jaloezie is iets wat in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden omdat het goed samen gaan met interieur stijlen die nu erg geliefd zijn. Gordijnen daarentegen zul je altijd blijven zien en is dan ook het eerste waar mensen aan denken als ze bezig zijn met raam decoratie. Nu is de vraag wat is nou het beste?

Voordelen Gordijnen

Gordijnen zijn over het algemeen een makkelijke keuze omdat het makkelijk op te hangen is en vaak is er al een systeem in plaats voor gordijnen en het is in veel winkels te krijgen. Het is makkelijk schoon te houden als de stof makkelijk te wassen is en afhankelijk van wat je wilt kun je goed kiezen hoeveelheid licht er in de kamer komt.

Nadelen

Met openen van je gordijnen is er ook meteen goed te zien door het raam, vaak krijg je de keuze van mogen andere mensen dit zien of wil je natuurlijk licht. Stof kan wel snel beschadigen door factoren zoals dieren, water en zelfs licht.

Voordelen jaloezie

Het grootste voordeel is dat er veel licht kan binnen komen terwijl er niemand naar binnen kan kijken. Het zal ervoor zorgen dat er veel licht binnen komen maar je behouwt wel je privacy. Verder zal je weinig last hebben van stoffige gordijnen omdat jaloezieën makkelijk zijn af te nemen.

Nadelen

Om deze houten jaloezieën op te hangen moet jouw raam daar geschikt voor zijn omdat er toch wel wat meer bij komt kijken. Als je weinig verstand van verbouwen hebt of klusjes doen laat er dan iemand naar kijken. Grote ramen zijn vaak lastig met houten jaloezie te bedekken omdat na een bepaalde lengte maken ze niet. Het vinden van de goede maat is het slim om meerdere websites te bekijken maar vaak zijn er meerdere maten die goed zullen zijn. Kijk op 123jaloezie voor maten die bij jou raam passen.