17 januari 2022

Waarom de camping in Limburg dit jaar zo populair is

1 min read
camping limburg

Het is een vreemd jaar. 2020 zal de geschiedenis ingaan als een jaar waarin ontzettend veel is gebeurd en veranderd. Een daarvan is hoe we reizen. Dat doen we namelijk veel minder. Een goed excuus om eens op avontuur te gaan in eigen land. Bezoek bijvoorbeeld eens een camping in Limburg. Er zijn natuurlijk genoeg Nederlanders die al een hele tijd in eigen land op vakantie gingen en met name Limburg is hartstikke populair bij mensen. 

camping limburg

Limburg: een beetje buiten Nederland

Limburg is natuurlijk onderdeel van Nederland maar zo voelt het soms niet. Het is een provincie die zo’n sterk eigen cultuur en karakter heeft dat het soms voelt alsof je heel ergens anders bent dan in Nederland. Dat is dan ook precies de reden dat het bij zoveel mensen een populaire vakantiebestemming is. Je hebt nog steeds een beetje dat gevoel dat je echt ergens anders bent, ook al ben je nooit meer dan een paar uur van huis verwijderd. Dat is nu net de aantrekkingskracht van Limburg.

camping limburg

De natuur in

Hoewel Limburg dus een hoop heeft te bieden op het gebied van cultuur, is het met name de natuur die zoveel mensen trekt. Een week lang wandelen, zwemmen en genieten van mooie fietstochten is zeker niet moeilijk te realiseren in deze groene provincie. Neem vooral ook je sportieve kleding mee want er is een hoop te doen in de omgeving qua watersport en andere sporten. Dat wil je natuurlijk niet missen!