28 november 2021

Tips voor meer succes bij speeddating evenementen

3 min read

Heb je ooit wel eens speed dating geprobeerd? Het klinkt misschien gimmicky, maar veel mensen nog steeds gebruiken het als een manier om nieuwe mensen van aangezicht tot aangezicht te ontmoeten, echte verstandhouding, en een verbinding te maken. Als u nog niet geprobeerd speed dating, maar willen het eens te proberen, zijn er een paar dingen om eerst te weten over hoe je het meeste uit de ervaring te krijgen.

Hier zijn 6 dating tips over hoe je speed date en hebben een geweldige tijd:

1. Wees niet in verlegenheid gebracht

Iedereen is er voor dezelfde reden als jij – om nieuwe mensen te ontmoeten. Ja, er is de subtekst dat je op zoek bent naar een date en misschien iets meer. Maar dat belet je niet om je een beetje te ontspannen. Zeker niet als je maar vijf minuten hebt om je beste spullen te laten zien. Wees brutaal, want als iemand je niet leuk vindt, is de kans groot dat je hem toch niet meer ziet.

2. Wees bereid om te praten

In tegenstelling tot uit eten gaan of naar de film gaan, is stilte niet acceptabel als je op een speed date bent. Je bent daar om mensen snel te leren kennen, dus wees voorbereid om over jezelf te praten en vragen te stellen. Het helpt ook om een paar dingen in gedachten te hebben, zodat je onderwerpen hebt die je kunt bespreken.

3. Hou je vragen klaar

Er is niets erger dan verwachten dat iemand alle vragen stelt. Toon initiatief door met een lijst van je eigen vragen te komen. Niets zo diepgaand als: “Ben je klaar voor het huwelijk?” Maar iets met meer inhoud dan, “Wat is je favoriete soort eten?”

Soms krijg je van organisatoren een lijst met vragen om mee op te warmen, waarvan de meeste vreselijk en afgezaagd zijn. Met je eigen vragen onderscheid je je van de rest van de groep. Het zal je ook helpen erachter te komen wie geïnteresseerd is in dezelfde dingen als jij.

4. Vergeet de kracht van nee niet

Een van de voordelen van speed dating is dat je elk aanbod kunt afslaan. Het is niet de bedoeling dat je je vastklampt aan iedereen die je ontmoet. Het is om snel uit te vinden met wie je compatibel bent, en dan te zien of zij jou ook zien zitten. Aan de andere kant, wees niet beledigd als je zelf een nee krijgt.

5. Vraag om een nummer

Initiatief is iets wat we allemaal willen van een partner, en niets toont meer initiatief dan vragen om iemands nummer wanneer je de juiste vibe voelt. Toegegeven, dit vergt oefening en het lezen van de juiste signalen van de overkant van de tafel, maar dit kan ook bespaart u de tijd en het gedoe van het proberen te gaan door de organisatoren.

Tip: https://speeddate.nl/speeddaten-breda/

Speed dating evenementen laten meestal twee mensen die in elkaar geïnteresseerd zijn met elkaar in contact komen, maar niet altijd. Als je een connectie voelt, probeer dan tegen het einde van het gesprek om een nummer te vragen. Het bespaart je de moeite om door de menigte te waden om ze aan het einde van het evenement te vinden of te vertrouwen op de organisatoren om je in contact te brengen.

6. Heb er plezier in

Daten is niet leuk als je het en jezelf te serieus neemt. Dus probeer het wat luchtiger aan te doen, de druk van jezelf af te halen, en duik erin en kijk wat er gebeurt. Een deel van het plezier van speed dating komt van de snelheid – als je snel beweegt heb je niet veel tijd om na te denken, en in plaats daarvan reageer je gewoon.

Dus denk er niet te veel over na, concentreer je op de andere mensen, en je zou zomaar kunnen ontdekken dat speed dating perfect bij je past.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *