22 oktober 2021

Interventies voor alcohol verslaafden

2 min read

De meeste gezinnen hebben een professioneel iemand nodig om een interventie te plannen en uit te voeren. Meer informatie over de stappen zul je hier vinden en waarom een professional uw kansen op succes kan vergroten bij een interventie voor alcoholverslavingen.

Wat is een alcohol interventie?

Interventies zijn een combinatie van strategieën die zijn ontworpen om gedragsveranderingen te produceren om de gezondheid van een individu te verbeteren. Interventies kunnen plaatsvinden in verschillende instellingen zoals werkplaatsen, scholen, thuis, op geloof gebaseerde organisaties of gezondheidszorg. Denk bijvoorbeeld aan https://www.connection-sggz.nl/. Interventies met meerdere strategieën zijn meestal het meest effectief bij het produceren van de vereiste wijziging.

Een alcohol interventie is het proces van het vragen van een geliefde met een drankprobleem om naar rehab te gaan. Interventies kunnen informeel of formeel zijn. Informele interventies vinden in het moment plaats en kunnen een eenvoudige discussie zijn. Een formele ingreep is wanneer een groep mensen de persoon confronteren in een poging om hen te overtuigen om hulp te zoeken voor hun alcoholisme.

Een ingreep voor alcoholisme heeft drie hoofddoelstellingen:

1. om de overtuigingen, kijk, vaardigheden en kennis van de persoon te veranderen.

2. sociale ondersteuning en samenwerking te vergroten.

3. om de persoon in rehab te krijgen.

De meeste mensen gediagnosticeerd met een alcoholgebruik stoornis zien niet dat ze een probleem hebben. In feite, ze zijn in ontkenning, en willen niet zien hoe de realiteit werkelijk is.

Je hebt misschien maar één kans om de interventie te doen, en de beste manier om dit te doen is met behulp van een interventie specialist.

Een interventionist is een professional die getraind is in het faseren van interventies. Hun taak is om vrienden en familie te helpen om een plan te maken. Zij zijn er om de alcohol interventie uit te voeren. Het beste is dat een interventionist rekening zal houden met alle mogelijke problemen die zich kunnen voordoen. Hun ervaring is echt waardevol.