Embryolisse: Huidverzorging met een farmaceutische traditie

Tegenwoordig is er een eindeloos aanbod aan verzorgingsproducten, die beloven om de huid mooier, strakker, gladder, jonger en egaler te maken. Helaas bevat een groot deel van deze producten twijfelachtige ingrediënten die de huid eerder irriteren dan verzorgen. Toch kan het ook anders. Het merk Embryolisse, dat opgericht is met het doel om huidziekten te behandelen, ontwikkelt al meer dan 60 jaar huidverzorging volgens farmaceutische tradities.

Essentiële voedingsstoffen voor de huid

Embryolisse is opgericht door de dermatoloog Dr. Tricot, die bij een ziekenhuis in Parijs werkte. Deze dermatoloog was gespecialiseerd in huidziekten en formuleerde zelf producten voor de behandeling ervan. Het merk streeft vanaf het begin ernaar om de essentiële behoeften van de huid te vervullen. Ook moeten de producten zeer effectief zijn en een hoge huidtolerantie hebben. Het idee is dat alleen een goed gevoede en gehydrateerde huid er jonger, voller en stralender uitziet. Alle producten van Embryolisse voorzien de huid van essentiële voedingsstoffen en vocht. De formule bevat geen ingrediënten die niets toevoegen. Zo krijgt de huid alleen wat ze echt nodig heeft om gezond te zijn.

Van het lab naar de catwalk

In het jaar 1950 ontwikkelde Dr. Tricot de legendarische Embryolisse Lait-Crème Concentré (LCC), die door de jaren heen een ware cultstatus heeft gekregen en door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt wordt. Deze crème is zelfs geliefd onder beroemdheden, visagisten en modellen, die er alles voor doen om een mooie en gezonde huid te krijgen. Vooral de huid van modellen heeft veel te verduren, aangezien zij meerdere shows per dag lopen en diverse make-up looks dragen. Het steeds verwijderen en aanbrengen van make-up kan voor huidirritaties en roodheid zorgen. Visagisten gebruiken LCC om de huid van modellen te kalmeren, zodat vlak erna make-up aangebracht kan worden. De zachte, satijnen glans die de crème achterlaat is de ideale basis voor foundation en zorgt voor de gewenste ‘dewy’ look, die veelal op de catwalk te zien is.

Formulering en tolerantie

De producten van Embryolisse bevatten zorgvuldig geselecteerde en op elkaar afgestemde ingrediënten, die de gezondheid van de huid verbeteren. Hieronder vallen ingrediënten met een lange medische en cosmetische geschiedenis zoals aloë vera en bijenwas en moderne ingrediënten zoals collageen en hyaluronzuur. De actieve werkstoffen worden uit planten, bloemen en zaden gewonnen. Alle Embryolisse producten worden ontwikkeld volgens een strikt formuleringscharter dat gebaseerd is op de farmaceutische tradities.Zo worden alle formuleringen ontwikkeld onder farmaceutisch toezicht en ze worden getest door dermatologen. Om ervoor te zorgen dat de huidtolerantie zo hoog mogelijk is, wordt de concentratie van actieve ingrediënten nauwkeurig gecontroleerd. Dankzij deze strenge controle kunnen zelfs mensen met een gevoelige huid de producten zonder problemen gebruiken. Embryolisse producten zijn ook vrij van parabenen en ze worden niet op dieren getest.