Een hondenmand aanschaffen doe je zo

Zoek je een mand voor je geliefde hond? Dan kun je vast een aantal tips gebruiken. Hondenmanden zijn namelijk beschikbaar in veel maten, kleuren en soorten, maar natuurlijk ook in veel prijsklassen. En waar je vroeg veelal dezelfde hondenmanden had, zijn ze nu aanzienlijk mooier geworden. Zo kun je een hondenmand kopen die helemaal bij je interieur past, zodat het zelfs mooi wordt om zo’n mand te plaatsen. Daarnaast zal je geliefde viervoeter er enorm blij mee zijn. Wil je meer weten over het kopen van een hondenmand? Lees dan vooral even verder!

hondenmand kopen

Zo vind je de juist hondenmand

Maar waar moet je nu zoal op letten bij het aanschaffen van een hondenmand? Let allereerst op de grootte van je hond. Want de mand moet natuurlijk wel groot genoeg zijn. Heb je een kleiner hondje? Dan zal het makkelijker zijn om er een uit te kiezen. Grotere honden hebben wat meer aandacht nodig. Meet dus goed hoe groot je hond is, maar weeg ook hoe zwaar die is. Het gewicht heeft namelijk ook invloed op de benodigde grootte van de hondenmand. Daarnaast wil je niet dat je hond door de mand heen zakt. Je hebt dus bij een zwaardere hond, ook een stevige mand nodig. 

hondenmand kopen

Ten slotte is het belangrijk dat je jouw hondenmand niet op een koude vloer plaatst. De kou kan omhoog trekken, waardoor de hond het alsnog koud krijgt. In dit geval is het aan te raden om een thermisch hondenbed aan te schaffen.