28 november 2021

De voordelen van de pet

2 min read

Er bestaan velen meningen over petten, de ene meer uitgesproken dan de ander. Hoe dan ook, men vindt er wat van. Zo is er de een die vindt dat het slechts functioneel gedragen dient te worden, terwijl een ander dit een onmisbaar onderdeel van zijn of haar outfit vindt. Dan heb je ook nog een groep, vaak mensen van een aantal generaties terug, die vinden dat het onbeschoft is om een pet te dragen in bepaalde omgevingen en situaties. Zoals gezegd, het is een item waar iedereen een mening over heeft.

Functionele aspecten

De pet is in essentie bedoeld voor haar functionele aspecten. Denk hierbij aan de zonneklep die ervoor zorgt dat én je ogen beter beschermd zijn tegen stof, zand en vuil én je tegelijkertijd minder of geen last hebt van het licht. De traditionele baseball cap, de ‘gewone pet’, biedt de mogelijkheid om de klep nog een beetje verder te buigen. Dit kan naar binnen toe of naar buiten toe. Het is bijvoorbeeld veel aangenamer om met de klep naar binnen gebogen te rijden, je ogen zijn dan namelijk beter beschermd tegen de laaghangende avondzon. Deze kan je immers in veel gevallen van de zijkant in het zicht raken en belemmeren. Dat is op zich al reden genoeg om op onderzoek te gaan en dan kun jij ook de mooiste pet kopen.

Meningsuitingen en overtuigingen

Petjes worden veelal gebruikt om een bepaalde overtuiging te uiten of een mening de wereld in te dragen. Een van de meest populaire vormen hiervan, zijn de voetbal petjes en baseball caps. Supporters dragen dan vol trots een pet met de kleuren en het logo van hun favoriete team. Een andere, meer recente en meer opvallende vorm hiervan, zijn de MAGA petjes. Dit zijn petjes van de aanhangers van Trump, MAGA staat namelijk voor Make America Great Again.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *