17 januari 2022

De beste manier om een financiering voor je zonnepanelen te krijgen

2 min read
financiering voor zonnepanelen

Zonnepanelen vormen een flinke uitgave. De overheid stimuleert duurzame energie en met het oog op de lage rentestand, ontstaan aantrekkelijke opties voor het financieren van zonnepanelen. Zonnepanelen vormen een goede investering, waarbij gelukkig veel mogelijkheden zijn ontstaan om dit te kunnen bekostigen. Dit artikel gaat dieper in op de financiering voor zonnepanelen.

Zonnepanelen financieren met eigen vermogen

Beschik je over genoeg geld, bijvoorbeeld op je spaarrekening? Dit vormt een uitstekende manier om zonnepanelen te kopen. Je hoeft geen lening af te sluiten en betaalt geen rente. Door spaargeld of je eigen vermogen in te zetten, verdien je ook nog eens rente terug. Je hebt dit bedrag terugverdiend in een periode van ongeveer acht jaar en vervolgens heb je vele jaren achtereen gratis energie.

financiering voor zonnepanelen

Zonnepanelen financieren met hypotheek

Wist je dat het financieren van zonnepanelen ook middels je hypotheek kan geschieden?

Je kunt hierbij genieten van een hypotheekrenteaftrek en geeft daarbij aan dat een hogere hypotheek nodig is, vanwege de aanschaf van zonnepanelen. Verstrekkers accepteren dit voorstel in de meeste gevallen en nog een bijkomend voordeel zijn de lagere energiekosten per maand.

Zonnepanelen subsidie via de gemeente

De gemeente biedt diverse regelingen aan, om zonnepanelen op een voordelige wijze te kunnen kopen. Denk hierbij aan diverse vormen van leningen met een lage rente. De regelingen en de hoogtes van de rente verschillen overigens per gemeente. Het is goed om je vooraf te laten informeren naar de diverse mogelijkheden.

Energiebespaarlening en duurzaamheidslening

Zoals gezegd worden energiebesparende maatregelen gestimuleerd. Ga je energiebesparende maatregelen toepassen? Dan is het interessant om te kijken naar een energiebespaarlening tegen een aantrekkelijk tarief, via bijvoorbeeld het warmtefonds.

Deze lening is goed voor bestaande woningen en je kunt maximaal 75 procent van het leenbedrag uitgeven aan zonnepanelen. De overige 25 procent geef je uit aan andere maatregelen die energiebesparing bevorderen. Met een duurzaamheidslening, leen je tegen gunstige voorwaarden en tarieven, geld bij je gemeente. Vervolgens kun je diverse energiebesparende stappen ondernemen. Dit zijn acties zoals het isoleren wanden, daken, vloeren, maar ook de aanschaf van zonnepanelen. Deze investeringen dragen immers bij aan het verduurzamen van je woning en de waarde van je woning wordt hoger.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *