17 januari 2022

Bezorging dmv een bakfiets

1 min read
Fiets

Je hebt ze vast wel eens gezien, een kleurrijke bakfiets die wordt gereden door een bezorger van bijvoorbeeld: postnl, coolblue of veel andere bedrijven. Dit is niet voor niks, een fiet smet bak wordt steeds populairder in de bezorgings wereld voor het bezorgen van diensten of pakketjes door bedrijven. 

Bakfiets

Goedkoop 

Het gebruik van een bakfiets voor het bezorgen van pakketjes is niet voor niets populair aan het worden. Het is voor bedrijven een stuk goedkoper om gebruik te maken van een bezorger met een fiets met bak dan een bezorger die een auto moet besturen. De reden hierachter is natuurlijk dat een elektrische fiets goedkoper is in gebruik en ze minder geld kwijtzijn aan bijvoorbeeld: verzekeringen, aanschafkosten, benzine en andere kosten. Een andere reden is dat je voor het besturen van een bestelbusje die pakketjes afgeleverd een rijbewijs nodig hebt. Voor een fiets met bak heb je geen rijbewijs nodig wat handig is voor bedrijve die mensen zoeken omdat je nu een brede doelgroep kan aanspreken en kan je ook onder de 18 jaar mensen aannemen wat veel scheelt in loonkosten aangezien er gebruik wordt gemaakt van een loonschaal en je minder verdiend dan een 19 jarige. 

Dolly Bakfiets

Een Bakfiets is niet in alle opzichten voordelig. Een van de nadelen is dat het bereik van een fiets vaak beperkt is en ze niet meer dan 80k kunnen rijden. Daarom wordt een fiets vaak gebruikt voor leveringen in de buurt van het distributiecentrum of de winkel.