22 oktober 2021

Alles over quilten en patchwork

2 min read
Stof voor hobby

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen quilten en patchwork? En welke patchwork stof heb je nodig? En welke quiltstof? Je leest het hier!

De verschillen

Patchwork stof

We beginnen eerst met de uitleg over patchwork. Eigenlijk patchwork simpelweg het werken met lapjes. Deze worden aan elkaar gezet, waarbij gevarieerd wordt met veel kleuren en vormen. Hierbij kan je zeer creatief zijn in de vormen die je maakt en de uitvoeringen. Maar wat is quilt nu eigenlijk? Je kunt het patchwork uiteindelijk verwerken tot een deken. En dit doe je door te quilten. Met quilten zorg je ervoor dat drie lagen die tegen elkaar aanschuiven, tegen elkaar quilten. Je zorgt ervoor dat je de drie lagen stof gaat pitten.

Stoffen

Er zijn daarbij veel verschillende stoffen. Vaak wordt bijvoorbeeld katoen gebruikt. Maar andere stoffen komen ook vaak voor. Zorg ervoor dat je voor jezelf de mooiste uitkiest, zodat je de mooist mogelijke uitvoeringen kunt maken. Vraag ook even advies van van je leverancier. Zij kunnen je exact vertellen wat je nodig hebt. Vooral wanneer je een beginner bent kan dit handig zijn. Want het kan nogal overweldigend zijn wanneer je net begint met quilten en patchwork. Het helpt in ieder geval om een winkel uit te kiezen waar men je met het nodige advies kan voorzien. Vaak is het ook handig om even bij de winkel langs te gaan. Zo kun je de stoffen in het echt bekijken. Want online kan dit vaak toch nog lastig zijn. En ook dit is handig wanneer je nog niet bekend bent met alle stoffen.