22 oktober 2021

Afhangen van een deur

2 min read

Om een deur te kunnen laten sluiten en draaien heb je deurbeslag binnendeuren nodig. Hier vallen de scharnieren onder, het slot en de deurkruk. De maten voor deurbeslag zijn vastgelegd zodat je niet iedere keer te maken krijgt met verschillende uitvoeringen. Een opdekdeur maak je draaibaar met het zogenaamde paumelle scharnier, deze woorden op standaard hoogte bevestig aan de deur en het kozijn. Het mannetje bevestig je op het kozijn, het vrouwtje aan de deur zodat deze op elkaar passen en kunnen draaien om de deur open en dicht te doen.

deurbeslag binnendeuren

Stompe deur afmonteren

Het afhangen van een stompe binnendeur gebeurt met normale scharnieren, hierbij wordt een deel aan de deur gemonteerd en het andere deel op het kozijn.  Deurbeslag binnendeuren vallen ook het slot onder, de hoogte hiervan is ook vastgesteld met vaste maten. Wat voor deur je ook afmonteert alle maten zijn standaard maten. In veel gevallen wordt gebruik gemaakt van een insteekslot om de deur te kunnen laten sluiten, de deur op slot doen is met dit soort slot niet mogelijk.

Stijl van je binnendeuren

deurbeslag binnendeuren

Wanneer je een binnendeur af gaat monteren moet je natuurlijk wel in de sfeer blijven van je deur, een binnendeur met glas in lood ramen monteer je niet af met een hypermoderne deurkruk. Zo is er voor ieder soort deur deurbeslag binnendeuren om in de goede stijl te blijven. Bij voordeeldeuren.nl is alles wat je nodig hebt om je deur af te hangen op voorraad. Voor toilet en badkamerdeuren zijn er meer dan genoeg sets beschikbaar om de deur af te kunnen sluiten op een betrouwbare en veilige manier.